Mina heminredningstips

Påsken är här! Och med den pyntet.
Saknar du inspiration? Vet du inte vad du ska hänga i riset? Här kommer mina tips.

image298

Överdåd är aldrig fel. (Jodlerwirt)
Mixa och matcha. Leta fram så mycket påskpynt du kan hitta (källaren är ett hett tips) och häng upp i egeninhämtat ris. Köp påskliljor och sätt barnens pysselkärringar i.

80952-307

Fast, det är klart, vem kan motstå lite minimalism? (Bengan McCartney)
Lika enkelt som det är snyggt. Vira lite ståltråd runt två gula fjädrar och fäst dem på lamphalsen. Som pricken över i:et, häng ett färgglatt påskägg halvägs mellan lampan och golvet. Detta bryter av fint mot lampans annars sterila svarta uppenbarelse.

80952-308

Påskskåp (IKÄA).
Att hänga påskägg på hantagen piffar upp även det vardagligaste vitrinskåp. Lägg märke till den lite annorlunda prydnaden i det högra hörnet, som gör att skåpet ger ett vågat, nästan rebelliskt, intryck.

80952-303

Smakfullt så det förslår (Silfvherstjährnahs Herrgårdh).
Denna pyntingsform kräver finess och ett gott öga för färgkombinationer. Inhandla diverse påskinspirerade atteraljer och ställ upp dem på följande vis (från vänster): En diskret påskhare i papp, gärna med en dragspelskorg, en söt kyckling i äkta syntetfiber, en påskgul duk med handtryck i klara färger, en handmålad äggkopp av päronträ, ett 1700-talsägg med ett klassiskt mönster (finns hos välsorterade antikvitetsshoppar), en groda i samma karaktär som tidigare nämnda kyckling, en otroligt estetisk påskkärring av naturmaterial och en grön glassfär från 1800-talets England.


80952-306

Subtil påskkonst. (Yourlivingroom.com)
Även denna pyntning passar minimalisten. Mycket populärt i New Yorks innekvarter.

80952-305

Påskfisk. (Skribentens privata)
För den som vågar bryta mot de gängse lagarna och reglena. Köp en fiskmall och klipp ut en fisk i någon påskig färg. Klistra sedan på paljetter och måla en regnbåge eller

80952-304

Bli ett med tapeten. (Oordnig och oreda)
Genom att välja en färgskala som går ton i ton med de redan befintliga möblerna och väggbonaderna skapar du en harmonisk stämning i rummet, som lämpar sig för långa middagar på tu man hand. 

80952-302

Kungligt pynt. (Benadottska residensen)
Trenden med fjädrar och dylikt i kristallkronor startade förra våren, men ser ut att hålla i sig även i år. Så släng inte era kristallkroneägg än!

80952-301

Påskstjärna. (Ålens)
För den lata. Gör enkelt och snabbt om din julstjära till en påskstjärna genom att fästa fem knippen bjärta fjädrar på valfritt sätt vid den.

80952-300

Piffa upp dina påskliljor. (Blomsterhandlarnas riksförbund)
Med denna enkla metod blir dina gamla slitna påskliljor som nya! Sätt bara lite klassiskt påskpynt i blommorna och voila, vardagslyx!



GLAD PÅSK!!!

// Sofia och Gunnel


Kommentarer
Postat av: Anonym

sköna ni är

2007-04-20 @ 15:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback