Greetings from Scotland!

HEJ!!!

Jag och Hannah ar i Skottland och har det kul, trevligt, spannande, mysigt, segt, flummigt, laskigt och asbra i en enda rora.

Vi har tittat pa slott och vackra vyer, traffat en massa trevliga personer, villat bort oss och hittat ratt, varit galna och varit sansade. Vi har spanat pa och blivit spanade pa av kiltar och killar och killar i kiltar.

Vi bodde i Edinburgh tre natter till att borja med, sedan i en hala i Highlands i tre till. Edinburgh var helt fantastiskt roligt och underbart! Och vi bodde pa underbaraste Hostelet. (Ett Hostel ar typ som ett vandrarhem.) Vi sag pa slottet och gjorde lite annat, men vill ni ha detaljer far ni prata med mig in person. (Jag har lart mig!! Alla laser denna blogg!!! Och det ar kul, men jag ar lite val oppenhjartlig ibland.)

Pitlochry - halan i Hoglanderna (Det lat battre med Highlands, eh?) - var mycket vacker, aven om den inte var sa party. Vi sammanfattade den med meningen: "Laskiga killar, sura tanter och vacker natur." Men allt blir vad man gor det till, sa vi hade ratt kul i alla fall!

Idag har vi rest till Glasgow. Har hade vi tankt bo i fyra natter. Vi tanker inte det langre. Usch, vilket ackligt Hostel vi hamnat pa! Vi tanker forsoka ta oss tillbaka till Edingburgh, eller i alla fall bort harifran, imorgon.

Jag hoppas att ni har det lika bra som vi dar hemma i Sverige!!

Puss!!!//Sofia

Idag åker jag till Skottland!

 image378.

Jag kan inte fatta det! Om två timmar bär det av mot Skottland med Hannah! Vi ska besöka Edinburgh, Glasgow och en liten by i högländerna som heter Pitlochry (ligger rätt nära Perth). Vi ska förhoppningsvis uppleva mycket härlig dialekt, män i kjol, vacker natur och annorlunda kultur. Och en hel del regn, antar jag. ;)

   Highlands.

Men skottland är ju inte bara känt för sin vackra natur.

 Whiskyn- betyder "livets vatten" på gaeliska (skottlands urspråk).
 Telefonen - en skotsk uppfinning.
 Säckpipan - en inte fullt lika revolutionerande, men en lika skotsk uppfinning.´
image388 Kilten - okej, det är inte världens mest praktiska klädesplagg, men det är rätt kul med män som bär kjol.

  
 Sean Connery och Ewan McGregor. Vem sa att alla skottar var fula?

image382 Edinburg Castle. Här ska vi bo. Jo, det är sant! På "Castle Rock hostel" som ligger i slottet...

Det ska bli askul att åka dit, vi har planerat i typ ett år! Fast just nu är jag lite nervös, det är första gången jag är utomlands själv med en kompis...

    

Annars har vi ju slutat ettan nu. Jag har lärt mig mycket kemi och lite annat. Men framförallt har jag haft väldigt roligt! Mycket tack vara underbara vänner - nyafunna såväl som gamla!

  Älsklingar. (Och jag)

  Maggie och Lisa = kärlek

  Och mina pojkar!

 NV1 (2?)  <3
 
Okej... en timme och tio minuter kvar... Ihh. Scotland here I come!

//Sofia


Dagar och nätter och annat däremellan

Det har hänt mycket sedan sist. I måndags hade vi övernattning med klassen vid en fågelsjö.
Vi kollade lite på fåglar. Alltså, finns det något tråkigare än fåglar?! Och lite på växter. Men mest umgicks vi, pratade, skrattade, grillade marsmallows (hur DET nu stavas) och myste. 
 image358 (Ehrm. Akta er.)

Eftersom vi inte sov något på hela natten sov jag sedan sju timmar på dagen. Och på kvällen (tisdag) var jag barnvakt åt en skrikande bäbis. Jippie. På natten hade jag dock lite roligare. Då kollade vi, ett gäng från klassen, på skräckfilm hos David SJ. Vi gick också till Domarringen och Magda och jag blev nostalgiska. Klockan fyra eller så bestämde vi oss för att ta en promenad, jag, Erik och David. Vi gick från Svartbäcken till Gamla Uppsala och spenderade resten av natten hos Erik. Jag har nog aldrig vänt så grovt på dygnet som nu, men så är man väl bara sjutton en gång också.

Jag drog sedan hem till Hannah för att boka klart allt inför vår Sakottlandsresa (som är om mindre än två veckor! Iih!). Jag var nu så trött att Hannahs mamma tyckte att jag såg hög ut. Haha.

Igår var det Katte-Skrapan kampen. Alla vet väl hur det gick, men vi hade i alla fall bäst hejaklack!
SKRAPAN ÄR EN FÖRORT TILL KATTE!

Bilder från fågelspaningsgrejen:

 Utsikt.

 Vår kära Erik Östlund och en exalterad Xinge pratar växter.

 David Kurland ska bli modell när han blir stor. 

 David SJ ska inte bli modell när han blir stor.

   Sofia mästerfotograf tog kort på Robin och Erik mästerfotograf tog kort på Sofia när vi satt och myste i kvällssolen.

  Alla diggade mina stövlar! 

   Jag diggar Lisa och Magda <3 


Och nu kommer vi till... bilder på riktiga män som kan.
 image363 Martin kan göra upp eld! 

  Erik och Erik kan tälja!

 David kan kasta spjut!

 David SJ kan.. se riktigt feminin ut!

Sommarkyssar! //Sofia

Inte riktigt som Calle tänkt sig

Min farmor (som jag alltid kallat mimmi fast hon inte heter det, lång historia) och farfar är på besök och Mimmi berättar om släktträffen de hade igår och min 13-åriga kusin Calles klädsel:

Mimmi: Det var så bedårande. Han hade såna där byxor som satt nere i knävecken. Och sen hade han ett skärp som satt ännu längre ned på rumpan, svart med små silvernnitar på. Ni skulle sett så gulligt det var! Och sen, vet ni, var det ju en stor glipa där mellen rumpan och skjortan som man såg kalsongerna. Det var blommiga Björn Borg-kalsonger, kan ni tänka er! Jag kände faktiskt igen mönstret, och sen kom jag på att jag ju har presentpapper med precis samma mönster.

Farfar: Ja, Calle trodde ju inte på det först, så Vera fick gå och hämta pappret.

Mimmi: Och det var precis samma mönster! Vit botten med alla möjliga söta små sommarblommar på. Det var roligt minsann!

 

Jag undrar hur kul Calle tyckte det var att hans mormor tyckte att hans coola stil var bedårande och att ha köpt grymma, dyra kallingar som hade samma mönster som mormors presentpapper...

//Sofia