Sköna citat och Disneyfilmer är livet

80952-255

Biologilabb i onsdags som inkluderade gråsuggor, plastburk  och tejp. När labben är slut och vi utfört vår fina etologiska undersökning upptäcker vi att en gråsugga fastnat under tejpen. Karin försöker försiktigt pilla bort den med en pincett då jag och Magda hör ett tjut.

Karin: "Ahh! Den gick av!"
Gråsuggan har gått av på mitten, den ena änden sitter kvar under tejpen och den andra har sprätt iväg en bit.
Karin: "Åhnej. Erik, kan kan gråsuggor känna smärta?"
Vår lärare har en liten föreläsning om att alla djur självklart har smärtreceptorer.
Karin: "Oj. Näe. Nu får jag jättedåligt samvete..."

Karin, det är okej. Det var faktiskt en äcklig gråsugga du delade på. De är inte direkt utrotningshotade. :)


(Jag vill bara säga att de två kommande citaten är extra roliga eftersom Lisa och Elin är så smarta i vanliga fall. Men även solen har sina fläckar.)
Jag, Lisa, Maja och deras kompis Ängla sitter och diskuterar skumma saker.

Ängla: "Men ni vet de där polishistorierna när de stoppar upp tryckluftsslangar i baken på folk så att de exploderar?"
Lisa: "Ja, som de gör i Brokeback mountain!"

Lisa, det är viss skillnad på Oscarsvinnande bögfilmer och Jackass-skrönor. Den är liten, men den existerar. ;)


Anna, jag och Elin sitter på min säng och diskuterar en kryssning till Finland va kanske ska företa oss i sommar.

Elin: "Ja, Finland ligger i Oslo, och..."

Nja.. inte riktigt. Men det var nära!


Nu ska jag bevisa att det är min omgivning, och inte jag, som är översexuell.

Robin och jag sitter i cafeterian och ska räkna kemi. Lisa och någon okänd Erik är också där. Erik har på sig en brun och gul-randig tröja som har precis samma färger som det där banangodiset man alltid köpte i fyran.

Jag: "Den där tröjan ser ut som sånt där godis, ju!"
Robin: "Erik, Sofia vill äta upp dig."

Nej. jag tyckte att tröjan såg ut som godis. That's it.


Något senare.

Jag: "Robin, ska vi göra uppgift 17-18 tillsammans sen?"
Erik: "Men gud vad det där lät snuskigt! Typ som värsta sexställningen. "Robin, ska vi göra en sjutton-arton, sen?" Värsta inviten!"

Men vad i... Jag frågade ju bara om vi skulle räkna två kemiuppgifter tillsammans. Hur, HUR, får man det till en invit?!


Svenskalektion där vår lärare pratar om satsdelar. Han börjar sedan prata om något som inte riktigt hör till ämnet och säger:

Joakim: "Jag gör ett liet utvik här, är det okej?"
Hela klassen skrattar. (Utom Magda, såklart, som ser lite förskräckt ut.)
Joakim: "Eller var det ett opassande ord kanske?"

Kanske. Fast det var kul. Och det var inte jag som sa det. :D


Och nu över till Disneyfilmerna.

80952-252

Det är så att min lillasyster är i sin värsta prinsess-ålder och DVD:erna med Törnrosa, Aladdin, Askungen, Mulan och Ariel avlöser varandra. De är faktiskiskt himla bra. Fast det kan ju bero på att jag är löjligt lättrörd. Gissa vems tårar som trillade ner i lillasysterns hår när Ariel fick sin prins Eric på slutet. Eller när Mulans pappa satt och pratade om blommor som inte slagit ut än. Haha. Jag får väl försvara mig med att om man skrattar och är glad för det mesta, måste man få gråta ibland. Som när man ser på Disneyfilmer. (Jag är inte bara löjligt lättrörd, jag lever ett löjligt lyckligt liv också, inser jag, om Disneyfilmer är det som framkallar tårar i det.)
 
   

Mulan förresten, har ni sett den? Den där scenen med en skitbra sång där de hopplösa rekryterna tränar och blir bättre, för att sedan mot slutet av sången bli asbra. Jag älskar den låten! "Mister, I'll make a man out of you.." Och jag älskar såna scener i filmer, där de bygger nått ellar övar fäktning eller förbereder ett bus och det är en bra låt till och man ser hur de gör framsteg. Några pinnar i början och ett hus på slutet. Värsta feel-good-scenerna, liksom!

80952-251 

Sist men inte minst. Varför har ingen gjort en spelfilm av Aladdin?



(Han skulle bli så grymt het i den.)

//Sofia


Hinna leva också.

Jag fattar inte hur det kan vara så sjukt mycket i skolan. Och på fritiden. Samhällskunskapsprov, engelskauppsats, prov på hela Matte A-kursen, grammatikprov i svenskan, Devisa och Brahms-rep, träffa alla vänner och familjer, skriva, läsa, räkna, sova. Jag känner mig som den där yoghurt-reklamen, där tjejen har en kavaj med hål för magen och går och pratar i mobil och stressar fram och det ringer igen och..  magen säger : "Jag orkar inte mer" lite uppgivet sådär.

Man ska väl hinna ha ett liv också? Det är klart, allt det ovanstående ingår såklart i mitt liv. Men vad tusan, jag hinner inte ens städa mitt rum som det är nu! Och hinna sova måste man också. Hinna sova. Aningen motsägelsefullt ?

Och klantig som jag är glömde jag såklart Sh-boken i skolan när vi har prov på onsdag och jag inte har pluggat någonting. Härligt! Underbart! Nu tror jag att jag ska skriva lite på min "Fairytale" i engelskan istället.

Men först vill jag meddela att helgen var himla kul! Även om jag inte pluggade hälften som mycket som jag borde. Men som sagt, inte bara hinna plugga och hinna sova, hinna leva också!

 Gunnel och jag. Snöyra!

 Måste inflika denna bild. Min bästa Anna är sjukt bra på att fota. Jag är så stolt!

 Hos Elin i lördags firade vi Eriks 17:e födelsedag. Och sov lite.

//Sofia

PS. Om ni vill se mer av vad jag hade för mig i lördags, titta gärna in på Elins blogg: http://weelin.blogg.se DS.

Otippade sexigheter

(Till mamma och pappa, om ni skulle råka läsa: Jag fyller faktiskt 17 om tre veckor.)


  Gunnel och Sofia var på bio igår. Där blev de lite inspirerade att skriva en lista. Det är inte en sexistisk lista, det är en sexig lista. De har undvikit att ta med klassiska grejer som ”breda axlar”, de har bara med otippade sexigheter. Fast listan är lite censurerad, man vet aldrig vilka som kan snubbla in på bloggen. 

(Vi är inte helseriösa all the time. Fast det är klart, allt man säger ligger det ju någonting i. Dessutom gillar vi kontraster, så bli inte förvånad om du hittar lite motsägelser, även om det är var och en för sig grejerna är heta, inte alla tillsammans.)

Hett. 
¤ Vara varm – gå i T-shirt i minusgrader
¤ Sitta skräddare
¤ Tycka om barn

¤ Ha ett jobb – heltid, inte studera

¤ Ärlighet

¤ Busighet

¤ Erfarenhet
¤ Lite annorlunda hobbys – sånt man inte förväntar sig (dock inte samla insekter), bara de inte sitter hemma och spelar dator hela dagarna. Inte. Sexigt.

¤ Mörk, mörk röst

¤ Intelligens

¤ Dialekter - särskilt brittisk.. åh.

¤ Inte kunna läsa

¤ Ambitioner – ”Jag vill bli läkare.”, ”Själv håller jag på att utbilda mig till pilot.”

¤ Tom Sawyer  (detta kräver sin förklaring, men den kommer senare)

¤ Intensiv ögonkontakt

¤ Uttala ord på ett skönt sätt
¤ Laga mat
¤ Medeltidskläder – förlåt, men vi gillar män i tights
¤ Snygg rumpa (Ögonen och rumpan är det viktigaste hos en man)

¤  Talanger – grymt bra på snowboard eller gitarr

  
Varför är Tom Sawyer så sexig?

Först och främst vill vi klargöra att man alltid tänker sig att bokkaraktärer är i ens egen ålder, det är alltså inte något barn man blir förtjust i.

Det är kläderna, lite slitna och ovårdade, hela han, lite sliten och ovårdad. Miljön. Busigheten. ”Ah-vi-kör-på-det-inställningen”. Sitta och fiska med en hatt nerdragen över ögonen.. komma på bra idéer.. skita i skolan.. skriva kärleksdikter.. vara både snäll och kaxig. Brunbränd hy och solblekt, rufsigt hår. Och inställningen till livet, liksom. Ja, det är väl typ därför han är så het. 
 Det är dessutom inte bara han som är sexig, alla Tom Sawyer-killar är det. Exempel på sådana:

 

     
Jack Dawson i Titanic,Tom Sawyer i The League, Eragon i Eragon, Oliver Twist i Oliver Twist och William Thatcher i En riddares historia.


Tillsist, våra hunkar genom åren...
 2002: Orlando Bloom

  2003: Johnny Depp och Michael J Fox

   2004: Heath Ledger och Brad Pitt

 2005: Hugh Jackman 

 2006: Robbie Williams

2007: Ed Speleers

Kramar och liknande! //Sofia och Gunnel


Gunnel: "Åhh, mörka killar är så heta..."
Sofia: " Nej. Blondiner.."
Gunnel: "Nej.. ALLA!"


I valet och kvalet

Jag kanske ska hoppa av extra-musiken i tvåan. Fast jag vet inte, jag kommer sakna luciakonserterna! Och vissa ex-balderbarn och att sjunga. Jag sjunger i och för sig i Devisa och nu när det är showdags blir det en hel del. Extremusiken är inte särskilt kul och tar dessutom upp hela det individuella valet och jag har en massa andra ämnen jag vill läsa. Orka läsa utökat program. Fast det måste jag göra om jag väljer extramusiken, för jag vill läsa Engelska C! Ahh, jag vet inte vad jag ska göra... Jag gör en lista över för- och nackdelar till att börja med. 

Argument för att fortsätta extramusiken:

¤ Jag får sjunga mycket
¤ Jag får ha kvar lite musikklass-känsla och stämning (det var typ därför jag valde det in the first place)
¤ Jag får vara med på två luciakonserter till
¤ Det kan hända att extramusiken blir roligare sen
¤ Jag kommer kanske känna mig lite "utanför" om de andra fem balderbarnen i klassen fortsätter extramusiken och börjar prata om när de var på Balder och hur kul de nya vårlåtarna är
¤ Jag slipper ägna 300 poäng åt plugg-ämnen och får sjunga och sånt i stället
¤ Jag kan säga till folk att jag går "natur biotek med extra musik" vilket låter mycket mer sofistikerat och mycket mindre nördigt än att bara säga "jag går natur biotek". (Det kanske låter som ett dumt argument, men om jag ska vara helt ärlig så spelar det roll för mig, och vad vore det för idé med den här listan om jag inte var ärlig?)

Argument mot att fortsätta extramusiken:

¤ Jag får inget individuellt val kvar, alltså kan jag inte läsa Engelska C, Svenska C, Psykologi eller Filmkunskap som jag vill.
¤ Det kommer inte att vara särskilt roligt. (Det kan jag i och för sig inte veta om de andra ämnena är, men..)
¤ Jag kommer, genom mina individuella val, kunna läsa kurser som jag faktiskt kan ha nytta av om jag inte går extramusiken. (Eftersom musik inte är något jag kommer satsa på så behöver jag egentligen inte 350 poäng av det, medan engelska och svenska känns som rätt viktiga ämnen.)
¤ Jag vill inte göra två verk till (Brahms är så trist!) 
¤ En hel del trevliga människor som går på extramusiken nu kommer att försvinna nästa år (mestadels till utlandet)
¤ Jag har redan gått ett år, dvs. 100 poäng, eller är det bara 50? Hursomhelt kommer jag att få betyg för det jag redan gjort, så jag förlorar inget.
¤ Jag är inte speciellt duktig på musik, eller visst kan jag sjunga, men inte mycket mer än så. Engelska och svenska däremot hör till mina bästa ämnen. Och film är kul!
¤ Sjunga får jag göra ändå, genom Devisa...
¤ ...och numera kan man få 100 poäng genom att vara med där . Kursen heter "musikalisk och scenisk gestaltning" eller nått sånt och jag är ju redan där en gång i veckan frivilligt. Soft att få poäng för det. Om jag nu vill ha musikpoäng kan jag få det där.
¤ Det är kanske dags att gå vidare. Musikklasserna var sjukt bra, men det har gått nästan ett år nu och jag saknar det inte lika mycket längre. Det är nog dags att jag känner efter vad jag vill nu och inte tänker för mycket på vad jag ville förra året.

I våras var jag så mån om att behålla så mycket som möjligt av allt det underbara vi gjort och haft på Balder, men nu har jag hittat annat att vara glad för. Jag kommer alltid att att tycka om Balder, men jag tror faktiskt inte att kärleken räcker för att ta mig igenom två verk, en dirigeringskurs och hundratals sövande lektioner.

Fast jag vet inte. Det var därför jag skrev det här inlägget. På fredag kommer studierektorn och pratar med oss om vårt individuella val, jag kanske får lite andra argument och mer information då. Och jag måste ju inte bestämma mig imorgon, men det är skönt ha det gjort. En sak mindre att oroa sig för, liksom.
Nej, nu ska jag sova, för det blir man lycklig av. Tack och godnatt!

//Sofia

PS. Råd och tips och åsikter tas gärna emot! (Och godnattkramar) DS.

Pinsamheter

Alla gör bort sig ibland. Jag skulle tro att jag gör det något oftare än andra. Och det gör inte så mycket, jag är inte så känslig för det där. (Det är liksom inte jag som brukar säga att det är pinsamt att andas.) Jag tycker egentligen att rätt få saker är riktigt pinsamma. Att komma gåndes i, vad jag tror är en tom korridor på Katte, för full hals sjungandes Halleluja-satsen från Händels Messias och sedan upptäcka att det vid slutet av korridoren sitter ett antal extramusik-tvåor som glatt flinar åt en är lungt för min del. Sådana missöden är jag van vid. Men vissa saker är lite för mycket tillochmed för mig. Typ dessa tre händelser, ordenade med den minst pinsamma först och den pinsammaste sist.

Måste alla heta Erik?
Torsdag tre dagar sen. Biologilektion. Vår lärare visar en film. Det är helt tyst i klassrummet. Jag sitter mellan David (SJ) och Erik (Brian) som är allmänt störiga, typ kittlas och så. Erik gör något extra störigt, typ ritar på mina anteckningar eller nått, jag blir skitirriterad och säger ganska högt och argt: Men va FAN, Erik! Snart märker jag att hela klassen har vänt sig om och skrattar åt mig. Jag undrar först vad som var så kul med det och får sedan syn på vår lärare. Då går det upp för mig... vår lärare heter också Erik.

80952-231 Lalala..

Skit också.

Det låter alltid mer när man kliver ur klaveret än när man kliver i det.
 Jag kommer ihåg en gång för kanske två år sedan, när Wetter och jag stod vid ett övergångsställe  vid Balder. Framför oss stannar en stor, ljust metallicblå bil.
Jag fnyser lite och säger: Haha, vilken ful bil!
Elin ser lite sårad ut och svarar: Vi har en sån...
Oops, jag måste snabbt bortförklara mig; Jamen, asså bilen är det väl inget fel på, det är bara den där glittriga babyblå färgen på en så stor bil..
Elin svarar lugnt: Jaa, vår bil har den färgen.


Jag hoppas att du har förlåtit mig vid det här laget, Elin. ;)

Pinsamt, otroligt pinsaamt.
På bussen i fredags. När jag kliver på sitter Nisse Pålbrant där.
Nisse: Hej.
Jag : Hej!
Nisse: Bra blogg.
Jag: Vaa! Har du läst den?!
Nisse: Jaa, typ alla i OD har gjort det. Samuel la upp en länk på vår internsida.

 Toksuccé var ordet.

DU SKOJAR? FAN vad pinsamt. Inte väntade jag mig att nån i OD skulle hitta just min blogg av alla de sjuhundratusen som finns där ute. 
Min blogg, mitt OD-inlägg är menat för kompis-ögon, folk-i-min-ålder-ögon, folk-jag-känner-ögon, inte respektabla-män-i-OD-ögon. Ahh. Jag som skrev sjukt pinsamma grejer i det inlägget. Och inte nog med det, jag hade stavat Caprice fel också. Men... vad tusan, det bjuder jag på! Man får så  himla mycket roligare om man vågar göra bort sig! Hoppas ni hade kul, kära OD-män, när ni läste mitt inlägg om er. JA, det var pinsamt, men jag överlever. Big time. 

80952-230

//Sofia


Javisst!

Jag kan börja med att säga att jullovet var till belåtelse. Släkt, slapp, klapp och vänner.
Sedan kan jag berätta lite om gårdagen, då min mamma och jag hade en heldag. Vi gick på museum (som var stängt, så stängt taget var vi väl inte där), stan, fikade, var på spabesök, åt och såg på bio. Allt detta tog över tio timmar så när vi kom hem var vi trötta. Särskilt min mamma, vilket visade sig då jag slog i köksbordet vi satt på varsin sida om när jag skulle resa mig.

Jag: Aj!
Mamma: Javisst!! Nej..eh..förlåt! Nejmen...ojdå, menar jag! Jag är nog lite trött..

Det menar du inte? :)


Och så en liten iaktagelse innan jag återgår till engelskauppsats och svenskadikter.
Vi bor i Sverige. Det är januari. Och det regnar.

Vem blir inte deprimerad av det? För att pigga upp alla snöälskare och vinterlängtare där ute tänkte jag  publicera min egenhändigt ihopsnickrade limerik (Inte för att den har med snö att göra, det var bara ett svepskäl. Det egentliga skälet är att jag är barnsligt stolt över den, men det kan jag ju inte säga...)


 En skallig kvinna från Österbybruk
Gick för att köpa sig en fin peruk
Men handlaren sa nej
Och likaså hans tjej

Hon fick nöja sig med en huvudduk

//Sofia 


We live in a beautiful world

80952-227

Don't you think so?

//Sofia

Jag har fått bredband!

Det är så coolt! Nu kan jag också kolla på trailers och "pop-up"-bilder och skicka bilder och låtar och jaa.. titta på kemiuppgifterna på Eriks hemsida.
Jag tänkte fira detta oerhörda framsteg med lite bilder. Tidigare har det tagit, håll i er.. minst 20 minuter att adda upp en enda bild. Men nu går det så fort! 


 
 Släktan är värst 2.

Men de ger en bra julklappar! Det är ett hett tips att göra önskelista på bloggen - då får man precis det man vill ha! Det känns som de lyckades pricka in mina intressen rätt bra..

80952-210
Te, mode, badrum och evolutionsbiologi - that's me.


 Åh, jag är kär i mina nya skivor!


 I mellandagarna var Gunnel i Stockholm. Hon är liten. Sitter på barnstolar och sover i babysängar. Ojojoj.

 Men Felix däremot, han är stor. Ojojoj.


 Sötaste studenten ever.

 Det roliga är att jag faktiskt brände mig på kaffebryggaren just när Elin tog kortet, så minen, trot eller ej, är äkta.


 Julaftonsklädsel   



Förlåt, men jag kunde inte låta bli nu när Gunnel ändå avslöjat mig. (Förresten, Gunnel - Tom Sawyer?!)


 Juldagens morgon. En av årets finaste bilder skulle jag tro.

Men den här vinner nog...

80952-224

...visst är den lite underbar? 

Det blir ingen utvärdering av 2006, om ni vill veta vad jag haft för mig under året finns en synnerligen utförlig beskrivning, iallafall från maj och framåt, här på bloggen - det är bara att börja skrolla!
Det jag kan säga är att det här nog har varit det bästa året hittils. Fast det tycker jag i och för sig alltid, men vi säger att det här verkligen har varit det bästa året i mitt liv, då. Sista terminen på Balder, sommerlov, gymnasiet som blev så bra, alla underbara människor och mycker mycket mer.. Att vara 16 rockar helt klart, men som jag sa till min kära Wetter när hon hade en liten 16-årskris; det kanske 17 också gör..! Vi har ju faktiskt inte provat än. :D 
Ihh. Ännu ett år att se fram emot! 

Gott nytt år och en massa förväntansfulla kramar! 

//Eder Sofia