Snart 2008

Gott nytt år!!!

 Jag har en känsla av att detta kommer bli ett bra år.

Nu ska jag göra mig vacker... eller iallafall fixa mig lite inför ikväll (det är ju halva nöjet).
 
Hoppas ni får en trevlig/mysig/rolig nyårsafton! Och bli inte alltför besvikna om ni inte får det. Jag har aldrig förstått denna nyårspess. Varför ska man prompt ha så himla kul just på nyår? Det är väl inte en större deal att vara på en misslyckad fest på nyår än vilken annan helg som helst?

Jag ska iallafall heja in 2008 med människor jag tycker om. Och det känns som det viktigaste.

Nyårspuss! //Sofia


Du gamla, du fria, du jämlika nord

Jag har läst två artiklar nu på lika många dagar om ofrivillig barnlöshet och lösningar på detta. (Fråga mig inte varför.)

Hursomhelst är en utväg spermie- eller äggdonation. Om du som man donerar spermier i Sverige får du ersättning, alltså betalt av staten för att göra det. Som kvinna får du inget alls, inte ens sjukpenning för de dagar du tvingas stanna hemma från jobbet.
Det är nämligen rätt besvärligt att donera ägg. Du måste få hormonbehandlingar för att styra ägglosningen och dessa gör att de flesta kvinnor mår väldigt dåligt. Dessutom måste du göra ett kirurgist ingrepp för att få ut äggen. För allt detta, som tar drygt en månad, får du alltså nada.

Och männen, vad behöver de göra, som dessutom genererar cash? Runka lite.

Är inte detta bara... sjukt?

//Sofia

Juletid

Är det stress eller tid för eftertanke? Är det pengabrist eller givmildhet? Är det släktångest eller att vara med nära och kära? Är det snapsvisor eller bara snaps? Är det köpgalet eller omtänksamt?

Är det julskinka med hemmagjord senap och Kalle Anka eller Bahamas med hulahula-kjol? Är det Jesus eller tomten eller både och? Är det skollov eller en högtid? Är det överskattat eller underbart?




Julen innebär så olika saker för olika människor.  För vissa är traditionen det viktigaste - att klä granen på ett särsklit sätt vid en särskild tidpunktoch att äta julgröt och rimma till mandeln. För andra är det en chans att träffa familjemedlemmar som bor långt borta - eller att samlas hela släkten. Ytterligare några vill göra det på sitt eget sätt och åka till Toscana.

Själv skulle jag tycka att det vore mysigt att fira jul med bara familjen någon gång - vi har nämligen alltid firat med tjocka släkten. Nog för att småkusiner och välfyllda säckar har sin charm, men att prova något nytt är aldrig fel.

 Mor med bror

Jag kan inte förneka att julklapparna är en anledning til att jag ser fram emot julafton. Julmat är inte min grej, släkten har som sagt sin charm, men man tröttnar på kurragömma och att praaataaa lååångsaaamt oooch tyyydliiigt efter några timmar och religiös har jag aldrig varit.

Att höra morfartomten knarrande säga "God Jul Sofia, önskar mamma" eller kanske tillochmed läsa upp ett halvtaskigt och alltför avslöjande rim gör att det barnsliga pirret och det icke åldersbundna ha-begäret genast vaknar inom mig. Jag får ett paket! Sedan spelar det ärligt talat mindre roll om det är en ful  hårborste eller en önskad kofta. Eller, nja, det är klart att ipodar och lyxiga krämer smäller högre än riviga handdukar, men har man bara fått några saker man önskat sig är även mjuka paket från Ellos kul att öppna.

 Lilla julafton är minst lika viktig som the real thing - i år blev det jag och Anna med varsin pojke, eftersom vår kära Elin bestämde sig för att fira julen (och resten av året) på varmare breddgrader.

Jag tycker faktiskt att det är kul att handla julklappar. Tänka ut vad någon man tycker om skulle bli glad för, behöva eller passa bra i är ju bara roligt. Därefter är det bara att hoppas att klappmottagarna har samma åsikt i frågan som en själv...

 Den snåla varianten a la Sofia 12 år

Men nu påstår både mamma och Tyler, vår utbytesstudent som flyttade in vid lucia, att jag är en tråkmåns som sitter framför datorn. (Fast jag har en tomteluva på mig!) De anser att jag borde vara med och klä granen, och jag är faktiskt böjd att hålla med. För vet ni vad som är juletid för mig? Grandoft. 

 Vissa har svårare att slita sig från sin gran än andra... typ min lillasyster


Så nu önskar jag mina favoritpersoner - er, mina kära mina bloggläsare:

en riktigt och väldigt och underbart
 
God Jul!

//Sofia


PS. Det är skandal, jag vet, men min far har ingen internetuppkoppling. Eftersom jag ska spendera en handfull dagar där nu, efter att först fira julafton med mor och hennes bror (och 25 andra släktingar), så blir det inget bloggande fram till den 28:e eller så. Men du är säkert i Österrike och åker skidor, eller på Bahamas och dansar med infödingarna, eller hos farmor i Småland som inte ens har någon dator - så vad bekymmrar det dig? Hursomhelst - God Jul igen - från mig till dig! DS.

Halleluja!

Jullov!

Så innan jag ska ut och köpa julaftonskläder och äta julbord vill jag bara önska er:

image694

//Sofia

Det är över nu

De är över nu! Snart. De tre mest intensiva, mest krävande veckorna i mitt liv.

Om jag var en fjortis skulle jag nu skriva: "omg, vad skönt det är!", men nu faller det sig så att jag inte är det, eller iallafall inte stävar efter att vara det.  Så istället skriver jag: Vad sjukt skönt, underbart, fantastiskt och otroligt det ska bli att få leva ett vanligt liv snart igen!

Vart någonstans är det rättvist att lägga tre slutprov inom loppet tre veckor? Och dessutom i så svåra ämnen som fysik och kemi? Och det är inte som att de andra lärarna tar hänsyn till att vi har mycket med dessa ämnen, utan uppsatser och matteprov ska till varje pris göras. (Sedan får man förstås skylla sig själv om man väljer att jobba också.) Jag tror iallafall inte att någon inte min klass har tyckt att det känns okej under den senaste månaden. 

image695 Men otroligt nog överlevde jag kemislutprovet idag

Jag undrar hur det hade känts om jag hade kunnat plugga. När man var yngre behövdes det nämligen inte, grundskolan var ju faktiskt ärligt talat en liten dans på rosor när det gällde betyg, så jag lärde mig aldrig. Fast å andra sidan har det gått bra i gymnasiet ändå.

Jag är bara glad att det funkar för mig, att plugga i två dagar inför ett slutprov. Jag är så himla lat och vill göra så mycket annat - jag skulle aldrig ha självdiciplinen att plugga mer. Jag beundrar verkligen de som kan. De som försöker, som kämpar. Det är egentligen en otroligt mycket bättre egenskap än att ha lätt för sig, eller vara "begåvad". Det kommer bara bli jobbigt för mig senare i livet, typ universitetet, när det blir så svårt att man inte kan glida längre och måste plugga.

 

Fast just nu känns det rätt bra.

image697 

Men jag kommer aldrig att förstå hur jag kunde få detdär resultatet på fysiken. Jag är verkligen dålig på fysik, har varit hela gymnasiet. Jag måste ha haft en enorm tur, helt enkelt. Och provet måste ha varit väldigt konstigt, eftersom jag fick bar och flera av mina kompisar som verkligen är bra i fysik fick sämre resultat än de förtjänar. Hela grejen med slutprov är bara orättvist, eller iallafall att de nationella slutproven ska avgöra betyget helt. Så även om du fått MVG på alla andra prov under kusern, och skriver VG på nationella, så är det VG du får. De enda sortens elever det gynnar är sådana som mig, som inte orkar anstränga sig om det inte verkligen gäller och först då får ett bra resultat. Lata jävlar, alltså. Heja, samhället, det är sådana personer vi vill privigilera!

Men jag ska väl vara glad för att jag är en sådan. Och visst är jag oftast det också, men jag tycker fortfarande att det kunde vara mer rättvist. Det är viktigast.


Jag vet förstås att livet inte går ut på att få bra betyg. Det finns saker som både är oerhört mycket viktigare och dessutom trevligare. Och för min del är det egentligen helt onödigt att ha bra betyg, jag vill ju bli biolog - då krävs typ godkänt i grundämnena... Men det är mer att jag vet att kan, och dessutom utan att plugga ihjäl mig, och då vill jag förstås göra det. Bara mina egna onödiga krav, alltså. Jo, det är något annat jag beundrar, folk som inte har så höga krav på sig själva - vad skönt det måste vara!

Pust. Tack för att det är över snart iallafall - bara historiaredovisning och idrottsarbete kvar innan jul! Och tack och förlåt till min omgivning - som har fått ta smällarna för att jag har den ungefärliga stresståligheten noll. Särskilt tack och förlåt till David - du vet att du är alldeles för snäll mot mig. Puss.

Godkväll! Historan kallar... //Sofia

Ett tecken på att en lärare är dålig

Riktigt dålig är när hans elever fäller kommentarer som dessa:

E: "Jag blir typ spyfärdig av ........"

S: "Mmm, men jag tycker snarare att det är såhär: Det är trevligare att kräkas än att gå på hans lektioner."

M: "Jag är benägen att hålla med. Definitivt."

//Sofia

Hjärnstillestånd och dubbeldejter

Min hjärna har lagt av.

Det är riktigt obehagligt. Jag bara... förstår inte sånt som jag brukar ha lätt för. Typ kemi. Och det är illa, för vi har slutprov i Kemi A på onsdag.

Det är verkligen läskigt hur okontaktbar min hjärna är för tillfället. Är det så här det känns att vara riktigt jäkla blåst?
Redoxformler... typ fram å tillbaka? ...avge en proton... proooootoooon, haha, kul ord!  ...undrar om man ska ta och bada... nej, redoxformler!  ...reduktion, fast nej man måste tänka tvärt om, den tar upp en elektron... eller...? Asså jag vet ju vad det är! ...jag kan bara inte sätta fingret på det... kom igen...
Uhh, hjärnkapacitet kom tillbaka!

 
  Inte. Kompisar. 

Jag undrar om min hjärna kanske har bestämt sig för att ta jullov en vecka för tidigt. Jag klandrar den inte. Stackarn har ju fått stå ut med tre slutprov på lika många veckor, plus vanliga labrapporter, uppsatser och prov. Plus 35 timmars OD-jobb, plus en förkylning, plus julklappshandel och luciasjungningar. Plus att jag ju vill vara social också, så jag går på luica movie night, sover hos pojkvännen och träffar kompisar på stan.

Gårdagskvällen var en sådan social kväll. Minns ni R och T? (Kolla här annars) R och T heter egentligen Johan och Anna. Johan är en av Davids absolut bästa vänner, och Anna är en av mina absolut bästa vänner. Jag och David hade länge diskuterat hur bra Johan och Anna skulle passa ihop, och att det vore väldigt kul om de blev tillsammans. Tänk vilka dubbeldejter, liksom!  När de lite diskret började påpeka att den andra nog inte såg så tokig ut bjöd vi in dem till en trevlig msn-konversation, på tu (typ) man hand. Detta utvecklades snart till diverse långa nattliga samtal och så småningom till träff IRL. Och vi hade rätt! De passade bra ihop. Så nu är Johan och Anna tillsammans. 

Således kan vi också ha världens skönaste dubbeldejter, något vi förverkligade igår. Det var sjukt kul, lite rörigt och ganska flummigt. Men jag kan iallafall säga att det var länge sedan jag med om en så händelserik natt! Och hmm, låt oss säga att... en del av gårdagsnattens ingredienser kan ha bidragit till nuvarande hjärnstillestånd. Kan ha.

Men hursomhelst; bara ett slutprov kvar, nu... snälla söta hjärna, palla det med!


Puss //Sofia

Typiskt oss

Typiskt manligt:

¤ Text-TV
¤ Vitt bröd
¤ Rostfritt stål
¤ Umgås i lysrörsljus

¤ Konsert-DVD:er - med konserter mannen i fråga inte varit på
¤ Att ta allt som det kommer
¤ Inte äga en almenacka
¤ Välja "Sverige - Italien" framför kulturnatten

¤ Blanda ihop ögonfransar, ögonlock och ögonbryn
¤ Gå omkring i kallingar
¤ Prata dataspråk - "zippa filer", "ramminne", "processor"
¤ Vägra grönsaker

¤ Sitta 3 meter från nästa man och föra en privat konversation med hög röst 
    - i den fulla tron att ingen annan hör
¤ Inte vara tillräckligt uthållig
¤ Aldrig bli mätt - sju varmkorvar... det är bara omänskligt

¤ Ladda hem allt - filmer, musik, serier, whatever
¤ Aldrig ha hört talas om balsam
¤ Sporta vikingahjälm
¤ Tycka att tjejer är "gulliga" när de är arga (- for your information: Vi är arga när vi är arga!)


¤ Inte kunna fråga en främling om vägen
¤ Bli stolt då han får hjälpa en flicka i nöd - typ ta ned ett glas från en högt belägen kökshylla 
¤ Zappa så fort att man inte hinner se vad det var på kanalen innan han byter
¤ Inte förstå hintar. Alls.



Denna lilla lista sammanställde jag och Gunnel i stort sett under en händelselös halvtimme under Caprice-veckan. Vi satt och pratade om sådana här typiska småsaker som alla män gör och bestämde oss då för att skriva ned det. Det enda mterial som fanns tillgängligt där bakom scenen i Universitetsaulan var dock märkpennor och kartongbitar - listan blev således relativt stor till sin utformning. Denna lista var bara menad för våra ögon, och kanske så småningom era, kära bloggläsare.

Dock hittade en OD-man den. Och skrattade högt.

Snart hade hela OD sett den, och då någon lite försynt frågade om det inte fanns en "typiskt kvinnor"-lista så bestämde vi oss för att göra en. Som odeisterna själva fick fylla i... Det här är resultatet:

Typiskt kvinnligt:

¤ Mörkt bröd
¤ Göra listor
¤ Gilla att städa
¤ Och att söka fel

¤ Ha "ont i huvudet" vid fel tillfällen
¤ Chokladberoende
¤ Alltid fuska vid argumentation
¤ Frysa

¤ Oroa sig för att festgästerna inte trivs
¤  Notera andras fel för att kunna föra dem på tal vid fel tillfälle
¤ Tro sig vara tjock
¤ Tro att hur skorna matchar tröjan = ragg på krogen

¤ Om frågan "Kan jag ha den här tröjan?" besvaras med "Ja" leder det automatiskt till byte av tröja
¤ Prata högt i mobil om hemlisar
¤ Ha lågt intresse för rymden

¤ Lura in män i minfält med frågan "Ser jag tjock ut i den här?"
¤ Bara vilja "ligga och hålla om och ha kontakt hud mot hud"
¤ Bli sur när han vill hitta rätt väg utan hjälp




Men, trots att medlemmarna av det kan vara mycket irriterande och inte så lite tröga, så tycker vi ju ändå om det där andra könet. Rätt så (väldigt) mycket.

Vad vore världen utan män, liksom?

//Sofia



OD - både tonsäkra muggmärkare och plåtbröstade valkyrior

image663

I veckan och helgen har jag arbetet för OD under deras Caprice - för fjärde året i rad! Jag älskar detta jobb och kören det utförs åt! Det är kanske svårt att förstå hur det kan vara så kul att koka kaffe och plocka fram kakor åt 80 sjungande män, men jag ska göra mitt bästa för att förklara.

Redan första dagen när jag kom dit, kände kaffedoften och fick ett "Nämen är du här i år igen, så trevligt!" till hälsning från en odeist kände jag den välbekanta OD-kärleken bubbla upp. Det är både mysigt och häftigt vara med där bakom scenen på en så stor föreställning som Capricen ändå är. Jag tror att det är totalt åtta-nio tusen människor som ser den varje år.

Och varför är drar Capricen så mycket publik? Jag har en teori. Orphei Drängar är en duktig, kompetent och seriös manskör. De sjunger för det mesta komplicerad, vacker och traditionell körmusik iklädda svarta kavajer och ståendes prick stilla. 

image666

Men på Capricen, då är det andra bud! Då klär de ut sig till kvinnor med lösbröst i form av plåtskålar, dansar loss till Dimonds are a girls best friend, sjunger operakomp och spelar upp underhållande sketcher.

I år började Capricen med att OD tågande in klädda som munkar och riddare, de förstnämnda förnöjsamt piskande sig själva.


 Och andra... (Klicka på bilden och lägg märke till deras njutningfulla miner.)

Sedan fortsatte det med vikingar, valkyrior, glitterpojkar och allmännt spexiga sångare i de verse nummer.

image680 Kärlek vid första ögonkastet...

 Gretchenperuken klär alla (host, host)

image672 Visst är jag blodig, men det är ingen anledning att inte se livet från den ljusa sidan!

  Uppfinningsrikedomen är aldrig sinande då det kommer till tortyrredskap...

image665 
Vem ska bort?


  Titta, Samuel, vi kan också! Nästa år..? *Hint, hint*
(Nä juste, män förstår ju inte hintar...)

De är så trevliga, OD-männen! Jag och Gunnel fick höra "Tack för att ni gör så bra fika och för alla era små trevliga lappar!"  från en mängd odeister under helgen.
 
Lapparna, ja... Det började för två år sedan, när Elin och jag upptäckte att pappersmuggarna var slut (känns det igen..?) och vi var tvugna att meddela detta utan att uppröra de kaffesugna männen alltför mycket. Humoristiska som vi var skrev vi då en smått oseriös lapp på ämnet och satte upp. Då vi hörde ett par killar kommentera denna lapp i positiva ordalag blev vi genast uppmuntrade att göra fler. Och på den vägen är det...

Även om Elin inte var där i år (hon har ju övergivit sin stackars bästa vän och alla andra svenskar för ett utbytesår i Nya Zeeland), så fortsatte såklart jag och Gunnel traditionen. Det är ännu en fördel med OD-jobbet - man får umgås intensivt med en kompis man tycker om!


image684

 
 Självklart gjorde OD-männen som vi bad dem
- och märkte sina muggar:  

 TrioX trummis fick den sista pappersmuggen... Bra jobbat!

Då vi märkte att det fanns väldigt många äpplen kvar, bestämde vi oss för att uppmuntra odeisterna till att äta fler äppeln:


image682

 Bevisligen funkade det.

I år hade de köpt för stora kaffefilter, så Gunnel och jag var tvugna att klippa de till rätt storlek. Självklart slängde vi inte de överblivna bitarna, utan de satte vi upp på detta vis runt Gretchens frukthörna.


image670

 Frukt främjar figuren, gott folk!

 Vi lyckades faktiskt med att ta slut på alla klubbor i år! Och jag fick tillochmed en stackars OD-man som varit godisfri sen han var åtta att ta en klubba genom att hänvisa till Gretchen och titta lite bedjande på honom. Man blir ju nästan lite stolt.


image674


  Kära Gunnel - tack för att du ville hjälpa till i år trots att din pappa inte är gammal odeist! Och för att du är så bra på att jobba, för att vi har så kul och för att... du är du! Och sen är det ju förstås en fördel att du är ungefär dubbelt så stark som mig... Hur kan en så liten flicka vara så stark? 

image688 Kära odeister - ni är och kommer alltid att förbli mina favoritmän!
Trevliga, roliga, skönsjungande och iklädda glittriga västar, kan det bli bättre?

Det är alltid lika roligt att höra era uppskattande ord. Årets bästa var nog: "Ni är vekligen små solstrålar här nere, det är sånt här som era lappar som gör att man orker igenom den här veckan." Och det är alltid lika tråkigt när Capricehelgen är slut, precis när ens OD-beundran är på topp.

"Ja, Gunnel, är du också lite kär i OD nu?
(suckar förälskat) "Jaah... De är ju så snälla!"


image686

Jo, de är ju det. Och det är ändå något speciellt med att springa omkring där bakom scenen bland 80 utklädda män och fnissande sätta upp ännu en halvfyndig lapp.

Tack för i år - vi såg sista akten i sista föreställningen och ni var strålande! Jag hoppas att jag får komma tillbaka nästa år, en vinter utan OD skulle liksom inte vara en riktig vinter.

Förra året hittade ju OD min blogg av en slump och länkade inlägget, som inte var menat för deras ögon, på sin internsida. (Här är det inlägget.) Jag trodde jag skulle dö av skam innan jag kom på att det nog inte gjorde så mycket, ändå... Och även fast jag är förberedd på att ni i OD kommer att läsa i år, så tänker jag nog göra såhär iallafall:

OD <3

//Sofia


PS. Anledningen till att detta inlägg dök upp först nu är att mitt internet la av igår, precis när jag skulle publicera. Buhu. Men här är det ju, så ingen skada skedd! DS.


Idag bjuder jag på ett smakprov av...

...den sämsta sortens blogginlägg!

Den sorten som inte säger något i sig själva, utan bara utlovar kommande storverk. Den sorten som rabblar upp veckans händelser lite kortfattat och på ett så tråkigt sätt att ingen, utom möjligen blogginnehavarens mamma, kan vara intresserad. Den sorten som beklager sig över hur mycket det är just nu och nämner provdatum som inte är ett dugg relevanta förnågon annan än just den som bloggar.

Usch, jag ogillar verkligen sådana blogginlägg.



Jag har kokat kaffe och plockat fram kakor åt OD -Orphei Drängar, Sveriges bästa manskör, hela denna vecka eftersom de har sin Capricé i Universitetsaulan nu i helgen. Dessutom har vi haft slutprov i fysik, lämnat in slutlabrapporten i kemi och skrivit två uppsatser i svenska och engelska. Jag har därför inte hunnit blogga särskilt mycket eller bra, men det kommer, jag lovar. Efter imorgon, för då jobbar jag 11-22... Fast nästa vecka har jag förstås en deadline varje dag för ett arbete eller prov. Yes. 

image662
Men det är kul, OD-jobbet! Stämningen, männen, kaffedoften och hemlighetsmakeriet är helt underbart.

Nu ska jag pyssla med min mor och knåpa ihop årets julkort. Jag är barnsligt sugen på att använda de nya glitterpennorna, alltså...

Puss å godnatt! //Sofia

Världens bästa fröken

När jag gick i lågstadiet hade jag världens bästa fröken.
 
Hon hette Karin och hade ritat blommor i alla möjliga färger på tavlan första dagen i ettan. Hon brukade berätta historier om när hennes lärare slog henne på fingrarna med linjalen när hon var liten eftersom hon var vänsterhänt och varför hennes dotter älskade grädde så mycket. Hon lät oss lyssna på sånger om multiplikationstabellen och lärde oss tiokompisarna med hjälp av tecknade nyckelpigor. Hon demonstrerade varför det var så viktigt att ha mössa på vintern genom att sätta stickade strumpor på glas med varmvatten i, och hon var den vi gick till när någon hade puttat någon annan i matkön.



Det finns nog få människor, bortsett från föräldrar och syskon, som påverkar ett barn så mycket som dess lågstadielärare. Alla lärarens värderingar och åsikter präntas direkt in i de små barnhjärnorna och sedan sitter de där, varken man vill eller inte.

En gång hade Karin en lektion om att "älska" och "hata". Hon berättade att orden älska och hata är väldigt starka ord, som inte bör användas i brådrasket. Det är tillexempel fel att säga att man hatar blodpudding. Hatar är något man gör då någon dödat ens föräldrar eller så. Blodpudding ogillar man. Jag ser det så tydligt för min inre syn, hur hon skrev upp orden på tavlan i orning från det kraftigaste till det mildaste ordet. Jag tänker fortfarande rätt ofta på det här, att vi slänger iväg alldeles för kraftfulla ord för att beskriva vardagliga händelser. Lite försiktig är det nog bra att vara, så att de viktiga orden inte förlorar sin betydelse.



Och eftersom jag nu är så insatt i detta kommer följande påstående att vara helt sant och jag kommer verkligen att mena det jag säger.

Jag hatar fysik.

Det måste vara världens mest onödiga och komplicerade skolämne och det har redan fått mig att bryta ihop två gånger denna vecka. Och vi har slutprov i det imorgon.

image661

Fysikpanik. //Sofia

Detta är humor

Mycket, älskade jag dig, min kära

Dina händer, smekande vid kinden

Och de mörka lockarna i vinden.

Mina minnen, mig för evigt tära.


Ödet, och tiden oss ville sära

Vi åldrades, lik den visa linden

Du sade, ack den är öppen, grinden.

Men än, trots åren, är du mig nära.


Jag minns, då vi träffades på ängen

Med blommor i hår och du med din hatt

Unga, sorglösa, utan problem med pengen.


Utanför fönstret smyger en katt

Och gatlyktornas sken liknar hängen

                                                                         Men, trots allt, är det ännu ej natt.


Seriöst. Det är nästan beundransvärt att kunna skriva en så dålig dikt.
Och ett gott skratt förlänger faktiskt livet. Men...
"Du sade, ack den är öppen, grinden"  What. The. Fuck!?

Nej, nu har jag lite att göra. Jag ska jag skriva klart slutlabrapporten för Kemi A. Och plugga lite inför nationella provet i Fysik som vi har på torsdag. Kanske skriva en engelskauppsats också. Nämnde jag att jag dessutom har jobbat två timmar idag, och ska göra så hela veckan och tio timmar/dag i helgen?
 
Stresspuss //Sofia





 


Lätt trakasserad

Kalle om Saker jag saknar med att vara...


"Jävla slappfitta. sluta hinta om din fula pojkvän."

2007-dec-02 19:49


Obehagligt.

Även om det självklart inte spelar någon roll vad denna "Kalle" tycker om min blogg eller mig, så är det både äckligt och läskigt. Jag vet att det är sådant som kan hända när man har en offentlig blogg, men det var inte något jag var beredd på.

Men, lilla Kalle, jag tycker faktiskt att du ska undvika att uttala dig om min fitta, eftersom du överhuvudtaget inte varit i närheten av den. Och sedan kan jag meddela att min pojkvän inte är ett dugg ful, utan en av de finaste killar jag har träffat.

Dessutom är det så att IP-adressen loggas när du postar en kommentar. Din IP-adress kan härmed känna sig blockerad. Det finns en funktion på bloggen som gör att man måste godkänna alla kommentarer innan de publiceras, men jag ger denna öppna funktion en chans till. Får jag en otrevlig kommentar till, är den dock utbytt.


Jo, jag sa ju att IP-adressen loggades? Och jag har en känsla av att det inte är ett dugg lagligt att skriva sånt här till folk. Jag ska således göra min första polisanmälan snart. Visst, mest som en symbolisk handling, för polisen prioriterar nog annat, men folk borde inte få komma undan med sånt här.

Nej, Kalle, du är inte en beundransvärd person, men du kan ju drömma om att du fått ned mig på jorden. Jag gillar att leva lyckligt uppe bland molnen med min pojkvän, och det tänker jag fortsätta med. Och de allra flesta som läser min blogg är bra människor, som kan unna någon annan lite lycka, det vet jag. Bara för att det förekommer ett och annat rötägg kommer jag inte att ändra mig.

Jag tänker fortsätta tro gott om folk, vara löjligt lycklig och hinta om min pojkvän.

Om du sen störs av det, varsågod.

Det är ditt val. //Sofia

Att hålla handen

Det är ett väldigt fint uttryck på något sätt, hålla handen.

Och det innebär så mycket mer än en hand som ligger i en annan.

Första gången du höll någon i handen var nog ett par timmar efter födseln när din lilla, lilla rödflammiga hand med miniatyrnaglar greppade tag om mammas eller pappas finger. Sedan kom dagistiden med orange trafikvästar och bråk om vem som fick gå längst fram under promenaderna genom skogen och i stan. Och alla barnen som gick två och två och höll varandras händer.

Nästa gång det blev viktigt med att hålla händer eller inte, var när det plötsligt blev pinsamt att hålla mamma i handen när du gick över gatan. Tänk om dina skulle klasskompisarna sett, liksom. Och när du darrande tog en hand som tillhörde en pojke eller flicka du gillade för första gången, då kände du dig kanske både lite modig, och väldigt stolt. Du höll säkert också händerna med dina vänner hela högstadiet, åtminstone om du är tjej. Jag undrar hur många äldre damer som har gett mig och mina vänner en dessa-lesbiska-ungdomar-blick under åren...

Och sedan, första gången det var på riktigt. Första gången du höll handen med någon du verkligen var kär i, kanske tillochmed älskade. Eller, vilket är ganska sannorlikt med tanke på hur ung du antagligen är, första gången du ska göra det. Då får det hela en ny innebörd, även om den där pirrande känslan från första gången i lågstadiet, är precis densamma.



Jag tycker ofta att hålla handen känns mer äkta och kanske mer seriöst än en kyss. Eller kanske inte mer än en kyss, men verkligen mer än ett strul. Jag menar, hur många av oss har inte hånglat med någon vi inte känner, eller varit för fulla för att känna igen, någon gång? Men jag tror aldrig att jag har hållit handen med någon utan att mena det. Visst, det behöver inte betyda att man är kär i någon om händerna vilar mot varann när man ligger och myser framför en film, men jag tror inte att jag skulle kunna göra en sådan sak med någon jag inte tyckte om.

Nej, de enda personer jag håller i handen är sådana jag tycker om. Mina vänner och min pojkvän. Och min lillasyster, när vi går över gatan.

//Sofia


Ibland är det bra att ha begåvade vänner

Som tillexempel när man blir skitful på skolfotot och julen närmar sig...

 
  (Ni vet väl att små bilder är klickbara...)
 
image656

   Och såhär kul kan man ha när man fotar varann...

 Tack Anna!

Puss //Sofia

(Jag tror att detta kan bli en ovanligt trevlig kväll... Bara en känsla.)