Dagarna man aldrig vill ska ta slut

Dagar som börjar med att man vaknar bredvid någon man älskar. Och som fortsätter med att man ligger kvar i sängen så länge som det går, bara för att få vara nära varandra. 

Dagar då man träffar sina vänner och sittandes på trasmattorna i deras rum pratar och dricker te och pluggar lite halvhjärtat, samtidigt som gammal barnpop spelar i bakgrunden. Och dagar som, när de övergår i kvällar, bjuder in till fest eftersom ens pojkvän fyller år.

Kvällar som är fulla av sköna människor - sådana som man känner och tycker om sedan innan och sådana som man lär känna och börjar tycka om under kvällen. Kvällar där rökringar, starka chips och skratt blandas med stämsång, böghögar och retsamhet. Kvällar då alla sitter i knät på varandra och äter av en tårta med värmeljus på. Kvällar där vilda brottningslekar krävs för att hindra raderandet av vissa bilder. Och kvällar där alla engageras i mystiska och väldigt underhållande improvisationsövningar som utmynnar i många gapskratt och applåder. Kvällar, som när de inte längre kan kallas kvällar, är så mysiga och trevliga att folk inte kan slita sig utan leker ännu en lek, en lek vars innehåll är förevigt konfidentiellt.  

Nätter där skrik och skratt blandas med seriösa samtal och uppriktiga svar. Nätter som avslöjar, förenar och roar. Nätter vars samtal, när de flesta gått hem, fortsätter att engagera och hålla de kvarvarande vakna. Nätter där samtalen aldrig vill ta slut eftersom man är på precis samma våglängd och orden bara forsar fram. Nätter där timmarna bara försvinner iväg och det plötsligt är morgon.

Och de tidiga mornarna då man inser att det oundvikliga är nära, att natten måste ta slut och ny dag börja. Och då man även inser att det inte gör något, eftersom man har haft så himla kul och eftersom man får somna tillsammans med samma person som man vaknade med. 

De tidiga mornar då man inser hur jävla härligt det är att få finnas till, egentligen.

//Sofia

Kommentarer
Postat av: Anna

och det är sånna här blogginlägg som man aldrig vill ska ta slut. Du skriver så bra min kära.

2007-10-15 @ 00:05:22
Postat av: L

filmkunskapsfolket - KISS MY ASS

2007-10-15 @ 17:19:15
Postat av: Daw

Diss på alla FK-filmer vi får se! Det är helt underbart att få finnas och även om man kanske inte alltid är sprillans glad så är det sjukt najs efteråt när man ser tillbaka på det.

2007-10-15 @ 17:37:11
Postat av: Sofia

Anna: PUSS.
Lisa å David: Tack. Det var en helt sjukt deprimerande diskussion idag på FK:n! Jag brukar liksom inte börja gråta på lektioner... Det är bra att det finns fler än jag som inte håller med iom att vi människor är små och oviktiga - och olyckliga, även om vi inte vet om det - och borde gå och dö på en gång. Livet är bra, fint och värt att leva. Och det är inget som helst fel med att vara lycklig. Det är väl liksom lite det som är meningen med livet, tillochmed.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback