Projektarbete = frihet. Skulle inte tro det va.

Vad är grejen med att man måste göra något inom sitt program?! "Politikerna tänkte väl så att att har man valt natur så är man intresserad av naturvetenskap och vill därför göra ett arbete inom det." Jaha, men alla de som valde natur för att de inte har en aning om vad de tycker om och bara vill hålla alla dörrar öppna då? Eller de som kom på att det där med gymnasiefysik och högstadiefysik inte riktigt var samma sak? Eller de som tänker bli lärare, politiker, präster, juruster eller rent av samhällsvetare senare? De kanske inte alls vill fördjupa sig inom något naturvetenskapligt ämne.

Och förresten kanske inte vi som gillar natur vill det heller. Vi läser ett enda samhällsvetenskapligt ämne per år,  och en estetisk 50-poängskurs under hela gymnasietiden. Resten är naturvetenskap. Dessutom har vi fördjupningskurser inom biologi och kemi redan inlaga, värda 200 poäng. Då är det väl inte så konstigt om man vill göra något annorlunda nu när man äntligen får välja själv.

image747
Kan vi inte få slippa petriskålar, induktion och cellklumpar för en gångs skull?


Som vanligt kommer vår årskull i kläm. De innan oss fick välja vad de ville. De efter oss är åtminstone förberedda. Men vi, vi får förstås reda på det nu, när många redan har börjat.

Jag skulle vilja jobba med jämställdhet, något som självklart faller under rubriken Samhällskunskap. Det är ju det också, går man sam kan man ju göra vad som helst, men hur mycket finns det att välja på inom natur med de medel vi har att tillgå? Typ inventera vattenkvaliteten i Fyrisån. Kul.

image746

Målet med projektarbetet är att det ska förbereda oss för arbetslivet och att man ska arbeta självständigt. Och de målen går utmärkt att uppnå utan att specialisera sig ännu mer på naturämnena. Lite valfrihet har väl aldrig skadat någon.

Please, please make our skolledning ha överseende med vår "övergångsgeneration" så att vi får välja fritt! //Sofia

Kommentarer
Postat av: erika

jag kunde inte hålla med mer! (trots att jag vill göra projektarbete om miljö, men nu just nu skulle jag vilja byta helt drastiskt och göra något rebelliskt bara för att motarbeta alla idipter) skjut umbridge va!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback